Servis Membina Laman Web Homestay

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Adakah anda pemilik homestay dan bercadang untuk membina dan memiliki laman web homestay sendiri ?. Saya ada menawarkan khidmat dan servis untuk membina laman web homestay dengan harga murah dan berpatutan. InsyaAllah saya dapat membina website / landing page homestay dengan kadar minimum serendah RM400 bagi sebuah landing page pemasaran dan RM900 dengan website penuh (dilengkapi landing page, blog, dan juga payment gateway).

Harga tidak termasuk kos domain dan hosting. Anda dinasihati untuk membeli domain dan hosting sendiri bagi memudahkan dan melancarkan segala urusan. Sekiranya anda tidak tahu proses pembelian domain dan hosting, insyaAllah saya akan guide anda daripada awal sehinggalah anda berjaya. Berapakah kos domain dan hosting ? Ia bergantung dengan tawaran pihak penyedia perkhidmatan. Secara puratanya kos domain adalah sekitar RM50 setahun dan kos hosting pula sekitar RM20 sebulan (hosting yang bagus). Ada juga syarikat hosting yang menawarkan hosting serendah RM50 setahun.

Jika ditanya kepada saya, adakah kos hosting RM50 boleh digunakan. Ia bergantung kepada jenis web dan juga bagaimana traffic website anda. Sekiranya website anda hanya mengandungi landing page sahaja dan traffic adalah bergantung kepada carian google, jawapannya Ya boleh (tanpa sebarang masalah).

Baiklah, apa yang saya nyatakan di atas adalah antara kos-kos untuk memiliki sebuah laman web atau landing page. Tidak kira sama ada laman web homestay ataupun hartanah yang lain.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan lanjut mengenai servis saya. Boleh click button whatsapp untuk berbual dengan saya. Saya akan bagi discount RM50 sekiranya anda berikan CODE : HAPPY50 semasa proses pendaftaran (sekiranya anda berminat dengan servis web design dari saya).

**saya adalah freelance web designer, insyaAllah harga boleh runding tanpa sebarang masalah**